Pesto Genovese przywiezione z podróży do Włoch

Umyty i osuszony pęczek bazylii miksujemy z 2 łyżkami orzeszków piniowych (można je zastąpić orzechami nerkowca ale w oryginalnym ...





Umyty i osuszony pęczek bazylii miksujemy z 2 łyżkami orzeszków piniowych (można je zastąpić orzechami nerkowca ale w oryginalnym przepisie mamy wspomniane orzeszki piniowe), 3-4 ząbkami czosnku, oliwą i startym parmezanem (ok. 2-3 łyżki). Wymieszać z ugotowanym makaronem penne i podawać posypane parmezanem. Smacznego!!!!
Oczywiście żadna szanująca się Włoszka nie zrobi pesto w malakserze ale kto na to ma czas?

Ewa

You Might Also Like

0 komentarze

Popularne artykuły

'

Wizytówka Facebooka

Flickr Images